tisdag 16 augusti 2011

Canapeér


Löjromtoasten är perfekta som ett välkomsttilltugg
på alla mottagningar.
 




















Jag bara älskar canapeér i all dess smak och former. Väldigt gott, fräscht och enkelt. Därför får ni ta del av receptet på den god löjromstoasten som vi bjöd på Kevins 4-års kalas. I receptet skriver jag inte ut några mängder, så blir ni inte så låsta på vilken mängd ni ska ha. Bay the way detta bjöds på som förrätt på Kronprinsessans Viktorias bröllop.

Ingredienser:
Löjrom
Smetana (går lika bra med creme fraiche)
Rödlök
Färdigskivat rostbröd
Dill
Olivolja

 
Gör så här: Börja med att hänga löjromen. Lägg löjrommen i en tesil, i ett glas och låt stå i kylen några timmar. Då får du den så där restaurangsnygg och den blir lätt att forma.
 Precis innan servering. Ta fram så många brödskivor av rostbrödet som du behöver. Ta fram ett runt mått, antingen en pepparkaksform eller ett glas. Tryck igenom brödskivorna så att du får perfekta runda skivor. Finhacka rödlöken.

Ta fram en stekpanna och lägg i en skvätt olja. Hetta upp. Stek brödskivorna på bägge sidor. Lägg brödskivorna antingen på tallrikar eller ett snyggt fat/bricka. Klicka på av smetana eller creme fraichen. Skeda upp en större tsk av löjromen.  Strö över lite hackad rödlök. Lägg på en liten dillkvist. Klart och redo att ätas....Mmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar