onsdag 15 juni 2011

Pannacotta


Här har jag även provat med passion frukt och de smaka gott,
 fast de smakar bättre med hallon.

Här kommer lite recept på min berömda pannacotta.
 
Pannacotta á la Joelle

Indgridienser:
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker  (Ta inte för mkt socker för då blir smaken väldigt sött)
2 ½ st gelatinblad

Granering: Valfri bär (själlv tycker jag att de smakar bäst med hallon)

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Mossa tinad bär och häll över pannacottan när den har stelnat, dekorera med hela bär eller frukt.
                                                                   Servera!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar