Här har jag även provat med passion frukt och de smaka gott, fast de smakar bättre med hallon. |
Här kommer lite recept på min berömda pannacotta.
Pannacotta á la Joelle
Indgridienser:
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker (Ta inte för mkt socker för då blir smaken väldigt sött)
2 ½ st gelatinblad
Granering: Valfri bär (själlv tycker jag att de smakar bäst med hallon)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Mossa tinad bär och häll över pannacottan när den har stelnat, dekorera med hela bär eller frukt.
Servera!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar